Noodanticonceptie

Wanneer je je zorgen maakt over een ongeplande zwangerschap omdat je onbeschermde seks* hebt gehad of omdat er iets is fout gelopen met je gewone anticonceptie, hoef je niet in paniek te raken. Je bent zeker niet de enige die dat overkomt. Tal van andere vrouwen hebben al in dezelfde situatie gezeten en hebben noodanticonceptie gebruikt om een ongeplande zwangerschap te voorkomen. Er zijn meerdere noodanticonceptiemiddelen waaruit je kiezen: je kunt een morning-afterpil nemen of een spiraaltje laten inbrengen. Welke optie je ook kiest, hoe eerder je actie onderneemt, hoe kleiner de kans op een zwangerschap.

Ons portfolio bevat de morning-afterpil van ellaOne en van NorLevo. Beide producten zijn verkrijgbaar zonder recept bij diverse drogisten.

Het is niet de bedoeling dat een morning-afterpil noodanticonceptie ter vervanging gebruikt wordt van een regulier anticonceptie. Noodanticonceptie is een methode die is bedoeld om zwangerschap te voorkomen na onbeschermde geslachtsgemeenschap of bij het mislukken van de anticonceptie.

* Houd er rekening mee dat je door seks zonder een barrièremethode (zoals een condoom) het risico loopt besmet te worden met een soa. Maak een afspraak bij je huisarts als je vragen hebt of als je je zorgen maakt.

Contact


OTC Medical BV

Linie 13a
6678 PK Oosterhout

+31 (0) 88 - 022 1777
» info@otc-medical.nl