Zelftesten

De categorie zelftesten van Dr. Original bevat testen om gemakkelijk thuis uit te kunnen voeren. In deze categorie vind je onder andere de volgende producten:

  • Candida Test
  • Chlamydia Test
  • Diabetes Test
  • Menopauze Test
  • Ovulatie Test
  • Vroege Zwangerschapstest
  • Cassette Zwangerschapstest

Candida Test
Met de candida test is het mogelijk een vaginale infectie aan te tonen. Candida is geen echte SOA (seksueel overdraagbare aandoening) zoals chlamydia of gonorroe. Ongeveer 75% van alle vrouwen krijgt tenminste te maken met 1 candida infectie; veel vrouwen hebben er vaker last van. Vervelende gevolgen van een candida infectie zijn o.a. jeuk, vaginale afscheiding en rode schaamlippen. Een candida infectie is eenvoudig te verhelpen met een candida dodend medicijn. 

Binnen 10 minuten resultaat!

Chlamydia Test
Chlamydia is de meest voorkomende SOA in Nederland en Europa. Jaarlijks komen er meer dan 60.000 besmettingen bij alleen in Nederland. Chlamydia gaat vaak gepaard zonder symptomen, maar kan wel serieuze gevolgen hebben, zoals blindheid en zelfs onvruchtbaarheid. Ook kunnen moeders chlamydia overdragen op hun ongeboren baby’s. 

De test werkt eenvoudig met een speciaal wattenstaafje en is gemakkelijk te gebruiken. Het resultaat is even betrouwbaar als dat van een test uitgevoerd in een laboratorium. 

Resultaat binnen 15 minuten!

Diabetes Test
Diabetes is een veel voorkomende aandoening; alleen in Nederland zijn er 1 miljoen diabetici. Het grootste probleem van diabetes is dat 50% van de diabetici niet op de hoogte is van de aandoening. Vaak blijft het onopgemerkt totdat het een vergevorderd stadium heeft bereikt. Vervelende gevolgen van diabetes zijn onder andere futloosheid, nierproblemen, dementie, hart- en vaatziekten en problemen met de ogen, huid en voeten.

De Dr. Original Diabetes Test meet de glucosewaarden in het bloed. Dit is een zeer goede indicatie voor diabetes. Het resultaat kan al afgelezen worden na 1 minuut!

Menopauze Test
Het merendeel van de vrouwen ervaren de menopauze rond de vijftigjarige leeftijd. Het kan leiden tot stemmingswisselingen, hartritme stoornissen, gevoelens van depressie, angst en tot concentratieverlies. Wanneer de menopauze is aangetoond zijn er verschillende (natuurlijke) middelen ter ondersteuning. 

Met de Dr. Original Menopauze Test is het eenvoudig om aan te tonen of de menopauze is aangebroken. Wat (ochtend) urine op de midstream test is voldoende. De test detecteert FSH (Follikel Stimulerend Hormoon) in de urine. 

Resultaat: binnen 1 minuut!

Ovulatie Test
Met de Dr. Original Ovulatie Test is het mogelijk de beste momenten voor seksueel contact vast te stellen. De test is van de hoogste kwaliteit, vergelijkbaar met de merken die reeds tientallen jaren op de markt zijn. De test werkt met een kleine hoeveelheid urine. 

De verpakking bevat 5 midstream testen of 7 cassette testen. Resultaat binnen 1 minuut!

Vroege Zwangerschapstest
Naast onze normale zwangerschapstest, biedt Dr. Original ook een vroege zwangerschapstest voor het vaststellen van een zwangerschap; zelfs al voor de menstruatie (of het uitblijven daarvan). 

Zoals haast alle andere zwangerschapstesten meet ook deze vroege zwangerschapstest het hCG hormoon in urine. Normaal gesproken stijgt deze hCG waarde vanaf de eerste dag van de zwangerschap. Het normale niveau hCG ligt tussen de 0 en 10 IU/ml. Waar andere testen een zwangerschap pas aantonen bij een waarde van 25 IU/ml, kan de Dr. Original Vroege Zwangerschapstest dat al bij een niveau van 12IU/ml. Hierdoor is het mogelijk een zwangerschap eerder aan te tonen, en wordt een periode van onzekerheid weggenomen. 

Het resultaat kun je binnen 1 minuut aflezen.

Cassette Zwangerschapstest
Voor een normaal verloop van de zwangerschap en een ongestoorde ontwikkeling van het ongeboren kind vinden er in het vrouwelijk lichaam een aantal essentiële veranderingen plaats. Voor deze aanpassing aan de zwangerschap zijn voornamelijk hormonen verantwoordelijk. De belangrijkste zwangerschapshormonen zijn oestrogeen, progesteron en hCG (humaan choriongonadotrofine). Bij gezonde en niet-zwangere vrouwen ligt de hCG spiegel in urine tussen o en 10 mIU/ml (Internationale Mili Units per Milliliter); het zogenaamde normaal bereik. Bij een zwangerschap begint de hCG-concentratie al in de eerste dagen na de bevruchting te stijgen. Rond de tiende week worden er dan waarden bereikt tot wel 230.000 mIU/ml. Na de geboorte valt de hCG-concentratie snel weer terug en bereikt binnen enkele weken weer haar normaalwaarde. Het hormoon hCG leent zich daarom uitstekend om een zwangerschap te diagnosticeren. De grenswaarde die voor een zwangerschap geldt is > 10 mIU/ml.

Het testen met behulp van een cassette is een zeer betrouwbare wijze voor het vaststellen van een zwangerschap. Het stelt de waarde van het hCG in urine vast. Aan de hand hiervan is het zeer betrouwbaar om een zwangerschap vast te stellen.

Bovendien is het zeer eenvoudig. U vangt de urine op in een schoon potje. Haal de cassette pas uit de verpakking vlak voordat u de test wilt gaan uitvoeren. Leg de test op een vlakke ondergrond. Neem vervolgens met de pipet de urine op en voeg deze toe op de test. Het is aan te bevelen de eerste ochtend urine te gebruiken; de concentratie hCG is hierin namelijk het hoogst. Mocht u de test op een ander tijdstip uit willen voeren kan dat ook.

U kunt het resultaat van de Dr. Original Cassette Zwangerschapstest al aflezen binnen 3 minuten (positief resultaat al na 1 minuut). Lees niet meer af na 5 minuten. Twee streepjes betekent een positief resultaat, 1 streepje betekent een negatief resultaat.

Beschikbaar met 1, 2 en 6 testen.

Contact


OTC Medical BV

Linie 13a
6678 PK Oosterhout

+31 (0) 88 - 022 1777
» info@otc-medical.nl